HTML

Érett-e a dinnye?

2014.10.16. 01:17 Papsajt Ászok

Érett-e a dinnye?

Ez a kérdés rendkívül sok embert foglalkoztat ilyenkor, nyáron. Valamire való helyen az eladó készségesen segít a szemmel láthatólag tanácstalan vevőnek, és megmutatja, hogyan kell megkongatni a dinnyét, elmagyarázza, mit kell(ene) hallani, majd a kedves vevő rácsap két-három másik darabra, véletlenszerűen kiválaszt egyet, széles vigyorral hazaviszi, majd a legközelebb már ő osztja az észt a többi vásárlónak a piacon. 

Amikor kisgyerek voltam, az alföldi piacokon még lékelték a dinnyét, kóstolás végett. Ha jó volt, a vevő úgyis elvitte, ha rossz... Kongani ugyanis akkor is tud, ha túlérett, poshadt, komposztra való hulladék.

Kongatással megállapítani egy dinnyéről, hogy jó-e, épp annyira alapos döntés, mint rácsapni egy nő fenekére, és az alapján megmondani, hogy milyen lehet az ágyban.   

Szólj hozzá!

Címkék: dinnye

A bejegyzés trackback címe:

https://semmitmondas.blog.hu/api/trackback/id/tr366626317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása